Minggu kehamilan yang sesuai untuk beli barang bersalin & berpantang.

Hai/assalamualaikum, saya nak tanya. Minggu ke berapa sesuai beli brg bersalin termasuk pakaian bayi & set berpantang? Weeks ke berapa mommies bersalin? Saya tanya sbb suami saya ni nak shopping lambat. Dia kata seminggu sebelum bersalin baru nak beli. Masalahnya saya pun tak tahu bila saya akan bersalin. Tapi saya tak boleh bersalin lebih 38w. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #1stimemom

2 Balas

Saya mula beli barang penting baby n barang berpantang masa 24w sebab ada background bersalin 28w alhamdulillah sekarang 29w masih xad tanda bersalin lagi jadi persiapan berpantang selesai daa.. Tinggal barang baby aje lagi sikit..Better stanby yang penting dulu sis sebab musim Pkp nih payah nak jangka

3y ago

Ok, tq sis.

Beli dari awal sikit2 so nanti tak rasa banyak nak beli. Beli baju NB sikit2 nanti boleh basuh awal. Nanti takde kelam kabut 😁

3y ago

Ok sis tq.