3bln 24hari

Hai,ank sy hari nie umur nye 3bln 24hari,bru pgi td start mnum susu formula,tapi berganti2 dengan susu badan,sy start bagi susu formula sebab susu badan sy da tak boleh keluarkan susu bila pump, tapi bile anak direct susu ada kuar susu. Sekarang nie,anak sy muntah pula,adakah sebab susu formula tue tak kena dengan anak? Tapi baru bagi sekali? Tolong bagi pendapat,sy tengah buntu nie,sebab stock susu anak sy makin berkurang?

4 Balas

Hi mommy, sy bru je mengalami kjdian ni hri ni. Baby sy cun msk 3bulan hri ni. Dh try 3 jns formula smua xjln.. Diberi hisap susu bdn dia merajuk sbb air tu dah kurg

5y ago

Normally ni sbbbaby gatal gusi bukan x ckup susu bdan. Monitor kencing anak klau jernih je means ckup je nyusu bdan. Xperlu fm

Baby muntah kadang² overfed..

5y ago

Sgt mmbantu🤗 TQ sis

muntah tu muntah mcm mana? banyak ke sikit? muntah baru lepas minum ke atau lepas sendawa keluar muak ? kalau dalam sehari muntah banyak kali dan banyak g refer doc. tengok juga najis dia warna apa lepas minum formula. kalau selain kuning means susu tak sesuai untuk dia. lepas tu awak bagi susu apa ?

Kalau anak df ada susu tp pam xkluar maknanya itu masalah pam. Bukan masalah susu badan. Jgnterlalu cepat utk terus fm dear. Troubleshoot dlu pam. Saiz corong pam betul ke dgn saiz nipple awak? Calve dah tukar ke?