Batuk berlarutan semasa mengandung

Hai..ade ape2 tips x utk hilangkan batuk y dh 2 bulan (post covid nov22)?dan mkn ubt dr private n kk sdiri tp msih belum btul2 smbuh,nk continue ubt tkut jgk effect baby,sy 13 mgu now,sgt xslesa trutama wktu mlm,dan plg mudah nk trkncing sbb btuk..anyone help me!

1 Balas

Untuk terkucil, kerapkan buat senaman kegel untuk ketatkan bahagian pelvis. Bila batuk kepit kaki, tampung perut dgn tangan / bantal. Untuk batuk, selain ubat, ikhtiar minim air kosong secukupnya, elakkan minuman/ makanan manis, pedas, dan berminyak.