Tanda bersalin selain keluar lendir

Hai..ada x sesiapa yg ada pengalaman bersalin.cuma sakit senggugut ringan,sakit belakang sikit,rasa mcm nk berak..tp on off dri pagi.jarak masa pun dlm 2 ,3 jam bgtu...tp pegi hospital dah ada bukaan .btw,skrg sy 39w5days dah

1 Balas

sy sakit belakang, contraction, perut mengeras on off, kadang² 5minit sekali, kadang 10 minit sekali dri petang smpai keesokan pagi, cek bukaan bru 2cm.. sebelum cek bukaan, keluar lendir coklat setitik dua.. admit hospital sehari tahan sakit, esok malam bersalin czer, sbb bukaan xbuka-buka dri 3cm, baby dh stress dalam perut, air ketuban sikit.. masa tu sy 39 week 2days