Susu terbaik untuk ibu mengandung

Hai, yang mana ok? Dari segi harga tak kesah. Asalkan terbaik. Thankyou

10 Balas

Semua susu pun terbaik tapi berbeza penerimaan setiap badan mommies. Awak kena cuba sample2 susu & boleh dptkan di website company. Elakkan beli tin besar terus lepas org recommend sebab boleh jadi nanti tekak awak boleh terima/hb jadi low/kena gdm. Kalau saya monthly check up di swasta & seawal 8w doctor dah beri sample beberapa jenis susu. Tekak kenot lah haha plus malas teramat nk bancuhx. In the end saya beli susu segar biasa je jual kt kedai tu mcm dutch lady & HL. Alhamdulillah kena dgn badan

semua susu ok mummy. ikut tekak masing2. cuma elakkan susu yg berperisa coklat/starwberi. minum yg manis2, risau kat effect baby nanti. setakat ni, sy pernah cuba minum anmum vanila (8/10), enfamama vanila (10/10), susu HL yg biasa, dutch lady full cream, farmhouse susu putih (semua sy suka 😅). susu brand promama, elok tapi x sedap langsung (1/10). tekak x boleh terima 🤣

hi sis, sy nak jual efferty mama perisa coklat, expired date jan 2025, sbb nak jual risau minum sbb ada gdm, pastu ada thalesemia carrier/anemia dr x galakkan minum susu perisa coklat tkot hb low 😅 kalau berminat boleh ws sy 01162761916

10mo ago

sy kne makan iberet 2 kali sehari, pg dan ptg.. susah nak jarakkan pengambilan ubat dan susu tu sbb waktu dekat sgt risau ubat x serap, efferty kena minum masa perut kosong,.. kalau susu kambing lazz sy boleh minum mlm lepas mkn x ada masalah 😅

So far, all my 4 pregnancies i minum enfamama coklat. And i takpernah sangkut gdm/ low hb. But i think susu ni need to try and error baru boleh tau. Maybe lain badan lain penerimaan

kna cube tu sis....sbb smue org sma ad org bleh mnum fresh milk ada org mnum yg susu bancuh....ad jgk yg xleh mnum susu langsung....so kna byk mncuba taw

Susu kambing lazz.. sy dh 36weeks pregnant alhamdulillah check up semua ok.. hb maintain tggi and xde gdm..

jom join group whatsapp due bulan 10 https://chat.whatsapp.com/Idl3HkTnTc2ExtuQbTvx3q

susu kat pasaran ok, anmum hanyir sikit. nak try susu kambing pun boleh.

Saya minum susu HL plain je. Sbb dlm susu tu ada asid folic

Saya pregnant minum susu HL. Doktor suggest sebab ada folic acid

11mo ago

Dietitian saya pulak suruh makan pil kalsium. Lagi mudah, takpayah pikir2 huhu gula pun terkawal