susu ibu mengandung

hai mommies.... boleh share susu apa yg mommie minum selama pregnan... saya minum anmum materna, ok tak? #firstbaby #bantusharing

13 Balas

Sya pun minum anmum tp yg less sugar, ok tk ade sembelit.. Tiap pagi selalu buang air.. Jdi selesa kt perut.. Haritu try enfamoma tu oke juga, tp sbb sya gdm itu terlalu manis.. Yg anmum ni mcm susu uht xde manis langsung

Utk GDM, minum susu yg karbohidrat per servingnya kurang drpd 15 gram. #barujumpadietitian. 😁 Saya siap bawa sachet susu yg saya minum utk confirmation dgn dietitan tadi. Haha.

sy mnum anmum..sy obes msa prgnant..tpi Alhamdulillah..sy xde ap2 msalh wlaupown dlm fmly sy ad yg kncing mnis drah tnggi(ayah)..Sy jgk amalkn jus mamariam..

sy minum susu HL je tu je boleh telan, kalau minum susu anmum manis sgt takut sangkut GDM je kalau minum anmum ni..

cuba lah frisomum.. sedap susu nya.. tak manis sb xde gula.. 😉

Sy anmum xserasi jd sembelit teruk. enfamama yg serasi dgn sy

Minum fres milk je. Anmum semua tu tinggi gula nanti sangkut GDM

cuba minum mikha milk .. kalau berminat boleh pm saya ye

sy minum HL jer awak. itu jer mampu ditelan 😅

saya minum anmum kdg2 susu hl kurma atau yg ori