Tentang penyusuan

Hai sya first mom nak tanya la kan sya df anak, anak dah 3 bulan normal ke kalo sya pump dapat 2onz. Sya pump pun kalo keluar nk buat standby je 😂

2 Balas

sebelah ke 2oz? normal in fact, 2 oz sampai umur 6 7 bulan pun normal sebab quality dan khasiat susu ibu ni berubah ikut umur & keperluan anak (kehebatan ciptaan Allah). dia takkan sama dgn FM yg kena Tambah kuantiti seiring anak membesar.

8mo ago

okay. jgn risau ye. cukup je tu utk baby. tapi in case dia mcm nak lagi, pam dua² belah la. haa gitu. sebab kalau df, suction baby lagi power. cuma yelah, kita tak tahu berapa oz kan. dia kalau nak ikut oz, baby bawah 1tahun min 20-24oz sehari. kalau df pulak, dalam 8-10kali sehari