Boleh makan paracetamol & ubat selsema tak?

Hai, sy pregnant 6w. Demam selsema. Boleh ke mkn panadol dgn ubat selsema? Ke kena dptkan nasihat doc dulu?#firstbaby

18 Balas

kalau sy mula preg dulu, sy dptkan nasihat dr..sbb ada ubat selsema yg x sesuai utk ibu hamil

tak boleh.. sebab takut membahayakan baby , better tanya doktor dahulu atau pun nurse

sebarang ubat ubatan ketika preggy & breastfeeding anak ibu harus rujuk doktor dulu..

ubat selsema yg boleh hanya loratadine dan ubat tahan paracetamol biasa 500mg shaja

Hi mommy. Kena dapatkan nasihat doc. Tak semua ubat sesuai utk ibu mengandung

panadol in sha Allah xde masalah. Tapi ubat selsema x pasti.

jumpa dr awk.. utk ibu mngndung ada ubat khas selalunya..

Klau tak teruk, better dont.. mkn byk buah dan vit c