Pedih ulu hati

Hai, sy nk tanya macam mana nk kurangkan rse pedih ulu hati yea. Masuk trimester 3, sy start rse pedih ulu hati. Mula2 jarang2, pastu skrg rse mcm makin teruk. Biasa kne malam je tido pun sy tido smbil duduk bersandar, skrg siang pun dah rse pedih ulu hati. Ada tak ibu2 kat sini yg boleh share apa yg patut dibuat @ ada yg boleh share pnglmn ke. Terima kasih sngat2.

2 Balas

Sy pn sama. Sy kerap mkn or mnum susu, lepas mkn jgn trus baring. Klau xtahan boleh mkn VANCID yg doctor bg. Elakkn mkn jeruk, makanan beracid, berminyak, berlemak.

mkn gaviscon boleh. minum yakult pon boleh.

2y ago

yer kena limit kan. sehari sekali jer. eloknya minum yakult. sye mnum tgh hari 1kali malam 1kali. bila dah okay, tukar satu hari 1kali. malam je sebelum tido. lgi 1 yakult elok utk pembuangan.