Minta pendapat

Hai , sy nk minta pendapat as single mother . Nak pergi check up kat KK tapi takut nurse marah sbb datang lwt . Last period bln 7 . Tak ada amik2 ubat . Just mkn buah hari2 n minum milo . Nak jaga anak sendiri n nak rahsia dr parent atas sebab2 tertentu . Boleh tahu step seterusnya tak ? Cara jaga baby dlm kandungan or anythingtips?

2 Balas

Same like me , klau sy , xambil apa2 ubat but sy amalkan mkn syur2 hijau , xkira la bayam ke apa ke , mkn syur . n sy sarankan scepatnya buat bku pink la ye , xapa nurse xmara pun, ckp je awak blm kahwin,mereka xpdli sgt y pnting bby dlm kndgn je y dorang rsau kn , ni ntuk ksihatan bby dlm kndgan gak dan ibunya sekali . klo x pun ,ble dpt kan ubat vitamin dr watson or guardian. Ibu rajin2 la ye , bca apa2 yg brkaitan ngan kndgn tu okey 😊 smoga bby n ibu dlm keadaan sihat .

Kalau bwah 18 tk kwin lg , kena bwak waris utk buat buku pink . kalo atas dari tuu , tkpayah waris . Nurse tk mrah . bku pink tuu penting . kalo dia mrah pun sebb masa mengandung bnyak benda nk kena pantau . dia risaukan bby dlam kandungan tu jea . kalo sis nk mkn ubat , beli obimin . sebb dlam tu lengkap dgn acid folic . mkn buah2an , sayur hijauu . jgan stress2 , & pkir positif je.

5y ago

Welcome 😊