keputihan awal kehamilan

hai. sy nk bertanya..bahaya x masalah kputihan ni..kputihan sy sejak prgnnt sgt teruk..sblum ni xde pun..bila prgnnt n berjalan mesti rasa ccair keluar mcm air kencing..kmudian bila bersama dengan suami akn ada kputihan berketul warna putih melekat dkt suami punya...sy baru 6weeks..risau pula..ada yg boleh bantu atau kongsi pengalaman #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

1 Balas

kalau belum buat buku pink, pergi klinik swasta. keputihan yg byk, especially gatal di vagina & berbau/ada warna sgt bahaya utk baby. pergi klinik nanti doc akan ambil sample & hantar ke lab. kalau detect GBS kena insert ubat/on antibiotic. boleh kurangkan keputihan dgn tukar gaya pemakanan kita. elakkan/kurangkan makan/minum manis. bykkan minum air putih & makan yoghurt. elakkan pencuci feminin. bykkan makan buah berserat.

2y ago

betul tu❤️