Terlepas MGTT

Hai sy nak tnya .. Last week sptut nya sy minum air gula . Tapi sy lmbt dtg ke klinik untuk suntikan yg kdua . Misi kata invalid sbb da lebih drpd 2jam . Pastoo misi bgi date baru . Sptut nya arini . Tapi sy lmbt 20min smpai ke klinik . Misi too kata, da tak bole buat mgtt . 8:30am da tutup bakul 😞 hujan lebat + sy naik grab . Grab awal pagi tmpat sy jarang yg lalu . Hhmm , mcm mna ye? Bole tak klu sy minum air gula kat swasta? Appointmnt sy utk jumpa misi 2/2/21 utk strusnya . Atau perlu ka sy tukar klinik je dr kerajaan - swasta .. Atau mcm mna ni? Pliss help 😔

1 Balas

boleh je buat kt klinik swasta, tp biasanya mgtt buat pd waktu pg, tghari dh dpt result, result tu kena bwk ke kk utk tindakan seterusnya. pd pendapat sy, utk kes puan ni, puan blh la buat mgtt pd 1/2/21, 2/2/21 puan bwk result ke kk