sakit contraction

hai, sy dh 38m 3h.. mcm mn nk tau rasa sakit contraction betul dn palsu? boleh jelaskn xrasa sakit tu mcm mn?

3 Balas

contraction palsu sakit dia mcm senggugut..tp bila baring mengiring atau mode rehat dia hilang...jarak dia pon lama..kalau contraction betul,awak baring ke..duduk ke..sakit tu x hilang2...jarak sakit tu makin pendek..dari 20 minit jd 10 minit..5minit tu kira dh ada bukaan besar tu terus la ke hospital...satu lagi sakit dia keliling pinggang dan punggung...

1y ago

sy amek tips sis ni kalau ade tnda😊tqq

sakit contraction makin lama makin sakit n kerap, kalau palsu kejap je sakit n then hilang. tapi ada 2 tanda lain lagi kan ,kalau kata keluar darah or air ketuban pun kena g hospital cpt tau. sbb awak da mmg tunggu masa je tuh.

kalau sakit contraction 30 minit tanpa henti terus ke hospital,baby kurang gerak jugak,keluar air ketuban atau air sikit2[liking]yg tidak berbau atau darah boleh terus ke hospital...