SpottingSppotting

Hai. Sorry gmbar agar kotor. Sy baru 6 weeks 5 day normal ka kuaq koko tmbah lendir macam ni.. first mom..

SpottingSppotting
14 Balas

saya keluar mcm ni 3 hari lepas dan 4 hari berturut²...hari first darah merah tk bnyk setompok ja. hari kedua coklat gelap,hari ketiga coklat gelap,hari keempat mcm ni...masa hari first sy gi cek di klinik swasta. alhamdulillah baby sihat , doktor bg duphaston sy mkn 2 hari ja,sehari sebiji..sepatutnya kena hbskn sepapn hari² kena mkn 2biji sekali..tp sy stop sbb sakit kepala mkn duphaston tu..hari kedua kluar lg sy jumpa pakar sbb risau baby ye la ank sulong yg dinanti²kan sgt² la risau. alhamdulillah scan pakar buat transvagina tu pakar kata bleeding ni sbb darah lama sbb sy boleh dgar jntung baby dgn alat msa scan tu. sis jgn bnyk fikir,yg penting bca doa bnyk² dan bnyk kan rehat. kurangkn buat kerja berat kurangkn brjalan bnyk. 😊 kalau risau sgt pergi cek. kita tk boleh stress,kadang drh kluar sbb stress sgt tk semestinya sbb brsama suami.

2y ago

betoii. mgkin sy bnyak buat kerja rumah kena rehat. mmng tak brsama suami pon sebb takot kan. sebb anak pertama sama.. doktor pun bgi dupaston untuk mkn. alhamdulillah tadak dah spotting..

emmm baru lps bersame ke? kalo yea.. and its one time je takde berterusan.. ikot doc kate biase.. rehat byk sket.. sbb kte pnye vein darah tu tgh kmbang so brsame maybe buat satu due tercedere gitu.. tapi kalo mcm tu jugak non stop lebih dari sehari.. bettr teros g klinik or kk.. sy pnh kne dlu around 6-8week tp mse perubahan week.. tp skli je keluar.. 😅alhamdulillah now dah 17w..

2y ago

Saya pun kena jugak masa 13 weeks… Terus tak berani nak bersama suami… 😂

Tak pasti sis.. pengalaman saya kandungan kedua…6w sy start spotting coklat mcm nie sampai 8w…hari2 keluar, rupanya baby dah stop progress, babay tak jadi… tunggu procedure dekat hospital gov dekat 4minggu bru kantung jatuh sendiri #pengalaman saya Better pegi klinik private dlu buat TVS sbb boleh confirm baby okay atau tak

sama mcm saya. now 7minggu still ade lendie darah. tak banyak pum, doktor ckp normal. cuma perlu bedrest shj. if bejalan bnyk ke, buat keeja berat ke mmg akn kluar. even bediri lama pun akn kluar mcm nii. alhamdulillah, dh nmpk kantung cuma baby blm nmpk sbb masih bru

2y ago

alhmdulillah. dah tdak spotting doktor bgi dupaston kuatkan rahim

seelok nya pergi klnik... sbb saya dua kali gugur macam ni la dia kluar permulaan... ada stgh org cakap normal.... tp utk kepastian baik pergi cek... snng klu ad masalah rahim tk kuat... doktr akan bagi ubat utk kuat kan rahim.. bila makan ubat tu. darah akan stop...

sy 10weeks and de spotting mcm nie jgk . spotting i waktu pagi sje, de gi hospital smlm doc scan check heartbeat bby and said ok tde masalah cuma kne byk bedrest. Better sis gi jmpe doc and check dptkn advice doc

2y ago

okehh sis. sy jadi time maLam ja.. siang tak de. tq atas nasihat❤️

Sama lah dengan sy baru 6w, malam tadi before tido ada spotting macam ni tapi tak sebanyak ni lah. Cramp2 perut pun dah biasa rasa. Risau juga. Nak cuba monitor harini. Kalau ada lagi sy plan terus nak g klinik.

2y ago

sama nak p jumpa doktor jugak harini. takot

Sy penah kluar mcm ni masa 9/10 week. Mlm sblm nya sy beraktiviti berat. Mgkn tanda letih agak nya. Slps itu xde lagi.

2y ago

itulah. mgkin jalan bnyak buat kerja rumah. dia kuar skit. kena rehat bnyak..

Saya dulu minggu 6 pun berdarah coklat macam tu. Doktor bagi duphaston untuk kuatkan rahim.

Ni macam darah implantation. Saya ada masa 5 weeks keluar macamni. Sekarang dah 18 week