mengeras pakej sakit bwh...37 week

hai smue sy nk tnye...mengeras dn skit bwh hmpir kerap tande nk berslin ke..tpi belum kluar tnde..just skit spertu snggugut smse perut mengera dtg yng kjp2 tpi hmpir stu stgh ari tk hilang skitnye bersme mengeras..mintk pencerahan #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

Ye, tanda nak bersalin. Dah pergi klinik/hospital cek? Setiap kali sakit akan membuatkan bukaan laluan kelahiran bertambah. Saya baru bersalin normal by induce. Masa bukaan 6 cm sakit tu semakin kerap kemudian air ketuban pecah. Bila masuk dewan bersalin nurse seluk lpstu dia kata dh boleh teran maksudnya bukaan dh 10 cm. Saya tahan sakit selama 11 jam sebelum bersalin. Semoga dipermudahkan urusan.