suami boleh ikut tak

Hai smua. saya 1st mom. 2024 ni suami boleh temankan kita beranak dalam labour room// operation room ke? maksud saya hosp kerajaan.. saya tahu lain negeri lain procedure, tapi nk dgr pendapat yg lain 🫢 dlm drama syok je tengok laki teman beranak🤣 tpi mcm skrg dgr suami tak blh temann dh🥲#SeriusTanya

37 Balas

labour room blh. operation room sllunya x blh tp ada jgk tmpt yg bolehhh mgkin swasta 😅.xpasti saya serik dh suruh laki teman d lbr room. 4x beranak, 2x tu dia teman, aku tgh meneran dia pun duk sibuk push lgi push rupanya dia pun push juga smpai terkentut. lahai😭😂. nak gelak msa tu mmg x mmpu huhuhu. kdua plk, aku contraction kuat dia genggam balik tgn aku mcm mna aku x mengamukkk kn dh kena tengking dlm lbour room tu. last2 sy mntak dia tggu luar. blk rumah dia imbas balik muka aku msa sakit cont tu aduii lah. 😂 kali ke3, sy czer. ke4, normal tpi xda peneman .hihihi . selesa lg sorg2

6mo ago

Sama la saya pun serik suami teman. Hahaha teringat suami sy siap kena sound dgn bidan sb tercengang je kat sebelah. Bila dia sweet2 nk pegang tangan mcm dlm drama tu, sy pulak rimas sb tengah tahan sakit sgt2. Takpasal asyik kena marah je dia dlm labour room tu😂

boleh hosptl kerajaan kat tmpt sya . misi sya sblm ni ada bgtau klau nak suami ikut msuk labour kena ikut kursus yg hosptl buat nnti diorang bg tmujnji utk suami hdir.. klau brsalin normal suami yg smbut bby.. mcm abg saya 3x dh istrinya melahirkan ketiga² tu juga dia yg sambut.. tiga² gegirl skrg umur diorang dh 8, 7 dan 5 thun.. ada alasan knpa doktor bg kursus sbb prnh ada kes suami ikut msuk labour room nak smbut byi ni tapi xsmpat nak smbut dia yg kena sambut doktor sbb pngsan nampak drah 😆 tu yg diorang buat kursus tu ..

Dulu bg masuk.... Mcm2 juga drama en2 suami.... Ada yg complaint tak tgk isteri dia. Dokter n sn dah ada perkiraan sendri mungkin dia tak faham. Ada yg takut darah pengsan... Dah kita plk kena angkat suami.... Dah org kalut tgk bini dia..... Dan ada yg pernah gigit suami sampai berdarah.... Pengalaman saya la..... Jd ada hosp yg blh ada yg tak blh, bergantung kepada hosp.... Make sure suami bukan takut darah n panic punya org

saya bersalin sebulan lepas di hosp temerloh, suami boleh masuk teman dalam labour room tapi time nak meneran tu suami kene keluar sebab saya bersalin anak kembar jdnya ramai yg akan ada dkt dalam sebabnya ada sorg yg nk kene pegang perut saya so that baby kedua tak berpusing.. rasa ada la dkt 5 6 org jugak masatu.. kalau bersalin baby single ok je suami boleh teman sampai habis

Saya bersalin tahun lps bln 6, Hspital sngai petani dorg x bgi msuk pun, walaupun saya dalam tu hampir 12 jam kat labour room, suami dgn family duk tggu kat luar je la, cuma bila suami sya tanya, dia update la berapa cm beranak ke x beranak lagi, hehe, last2 sya kena tolak OT room pun dorg call je suruh naik atas tggu luar lagi😂

kalau kt JB sy bersalin HSI 2022 suami boleh je teman labour room tp kna swab test , skrg tk pasti kena swab test lagi tak ... cumanya saya terpaksa e-czer sbb poor progress .. kalau kt bilik ot mmg suami takleh teman kalau hosp kerajaan .. swasta boleh la

Saya bersalin bulan 2 lepas dkt hospital cyberjaya, saya bersalin normal mmg nurse panggil husband get ready depan labour room utk teman wife bersalin.. lepas selamat deliver baby semua baru nurse minta husband tunggu kat luar utk jahit semua

kalau belah Penang ade hospital tak boleh teman. sebab katanya dulu ade kes. suami yang masuk tu sibuk duk intai isteri orang lain bersalin. huhu.

6mo ago

kerana 1 suami durjana hbis semua suami terpalit huhu.

pglmn sy suami dpt teman bslin (normal sahaja) hospital serdang.kita dah msuk LR tu dah boleh pngil suami masuk teman skli.anak first xdpt sbb pkp.ank kdua alhamdulillah dpt teman.

Hospital tmpat sy boleh tp husband tk tawu sy dah bersalin masetu . Nurse tk panggil sebab vacuum 😂 lpas bersalin ws husband , baru dia tawu kite dah siap bersalin 😂