Vaksin Booster tetapi tidak tahu tengah pregnant.

Hai smua ibu2. Sy nak tanya. Sy dah ambik vaksin booster. Dlm masa yg sama sy xtau sy mengandung. Adkah bhya pada kandungan sy? Ikut pada tarikh last priod kndungan baru 5minggu. Minta pndpat ibu2 smua atau yg arif. #jangankecamjustbertanya ##ingintahu

9 Balas

in syaa Allah ok je tuh, cuma pantau kesihatan diri ye...kalau ada bleeding atau rasa tak sedap badan terus check doc, jangan biarkan lama2 ye...banyakkan rehat, jangan angkat benda derat dan jangan terhentak kuat...paling penting jangan stress ye

3y ago

trima ksih sis bg smgt dan nshat sis.. 😘😘. smoga sis d pmudahkn sgala urusan.

base on sy tanya dia kata 16 above and below 36 week for booster.. tp my wife 1st dose 5week.. second dose around 12week tak silap.. allhamdullilah bersalin nov 2021..

3y ago

hrap2 ok lh sbb sy btl2 xtau sy prgnt

sy haritu dose pertama.. tak tahu pun preggy rupanya masatu dah 6weeks 😩 tapi alhamdulillah baby ok now dah 28 weeks.. insyaAllah tak pape

3y ago

alhamdulillah

sy pn sama. sy booster 20hb, sy dpt tau preggy 23hb tp stkat ni alhamdulillah smuanya baik baik sja. ❤️

3y ago

alhamdulillah. skrg dh brpa week ?

saya dah setel dose ke2, baru tahu hamil. Alhamdulillah tiada apa2. just jg diri, jg sihat, tawakkal

3y ago

ya, faham. insya Allah semuanya ok tanpa mudarat. Jangan risau.

Kalau takde bleeding atau sakit melampau, in shaa Allah okay je rasanya

Sy x brapa pasti ttg itu . Rasanya kena rujuk nurse atau doktor .

sama mcm saya. 14hb booster, 28hb saya pregnant 5weeks

3y ago

sy booster 23dec.. bru cek 2 hri lpas upt +ve. now kndgan sy dh 5w

insyallah ok

3y ago

amiiinnn mudah2an ya Allah