demam

hai sis semua, nak tanya lah. ada tak mommies bila nak dekat beranak dapat demam mcm ada setengah orang kan dia dapat kaki bengkak. tapi tadi doktor cek suhu okay je pulak tapi tu lah kita sendiri yang rasa badan ni demam tak larat. tu petanda bersalin nak dekat dah ke? #34weeks

4 Balas

Sy 37minggu kena asthma attack tetibe satu hari 3 4 kali ambik gas pu tk elok. Badan lemau jd. Tido tak boleh.. mkn tak boleh batuk2. Adoi aii.. rase demam tp bile check tk demam. 😢

5y ago

allahuakbar. stay strong ya sis semoga cepat sembuh. i feel u, moga sis diberi kekuatan.

klau check semua ok xd ap la tu sis jgn risau . mcm sy demam esk da xdemam pagi tu check kt KK tpi air kencing xok jntg bby laju . semua la xok mse tu . last dorg check drh upeny sy kne denggi . nsib baik kndgn sy mse tu lg 6ari nk due . tpi kecian lak bby kelua kne denggi skli mse ari ke 5 . smoge sis n janin sehat2 je .

5y ago

ckop bulan je sis . dh 9bulan 4ari da janin wktu tu . Alhamdulillah skrg dy da pon 3thn sehat walafiat je . sy emegency czer sbb mse tu dy da berak dlm perot n start lemas doc kata . lps tu sbb sy denggi jdi bukaan jln sy tu trlalu lambt . 1ari sy dlm wad esokn bru bkk 4 . dri 3 . jgn risau sis . klau demam mmg kita kne waspada n check je klinik trdekt . sbb kita xtau . sy pon mse demam tu brkeras xnk ke hos . tpi sbb suami risau dy bwk juga esk pgi tu check kt KK . Kk yg reffer sy ke Hos naik ambulans .

Sy skrg 37w4d , bdn rsa lemah , rsa mual , and tk lalu nk mkn , selra out trs. Tk pstilaa knp rsau jugaa sy

5y ago

kan sis. saya pun sama, ada juga saya makan pcm dokto bagi tapi tak elok last saya g rawatan bidan kampung alhamdulillah turn back to normal. lepas berubat tu rasa lapa je perut badan pun okay.

Dpend dgn bdn sis.sy 34w mcm tu jg , tp xla truk .biasa2 je .36w dh bslin

5y ago

36weeks doktor ada bagi dexa tak masa tu sis?