Fibroid dalam rahim

Hai sis.. saya nak tanya siapa dkt sini ada fibroid dalam rahim ,boleh tak sis share tip nak mengecutkan atau sis pernah operate..

1 Balas

hello...sia ada fibroid dlm rahim...sia kna detect 2 tahun lalu (2019)...sebab time tu period sia sangat panjang (11hari),bketul2 dan sakit mcm mo pitam...p klinik puan cek sana detected fibroid 5cm...Dr ckp susah mo mgandung.....down juga time tu sebab tahun depan mo bkahwin...kna rujuk dengan Pakar O&G....jumpa pakar (tahun 2020) mmg ada tapi pakar x syorkan buat apa2 sebab time tu belum berkahwin..kata pakar,klo sudah berkawin dlm masa 2-3 tahun xdapat mgandung baru dtg balik n cek apa boleh buat....Dipendekkan cerita,2022 sia bkahwin dan syukurr sebab diberikan peluang jua merasa mgandung walau ada fibroid dlm rahim...cuma tu la considered high risk n kna selalu review dengan pakar O&G...skrg tunggu hari mo mlahirkan....semoga sia selamat mlahirkan...