Pati delima gulsan

Hai , siapa pernah try pati delima gulsan ok tak utk hb ? Hb sy sntiasa bawah 10 . Asyik kne marah je dgn nurse . Sy dah jaga makan apa smua . Makan apa yg nurse sarankan . Ada gula tak jus ni ? Sbb 28w nt sy kne mnum air gula . Takut pulak sangkut . Sy makan iberet + air sunquick . Tetap tak naik . Vit c pun sy makan . Buah jgn ckp ..mana buah org kata bole naik hb sy mkn . Harap ada yg sudi mjawab . Thankyou ! #seriusnanya #firstbaby #firstmom

33 Balas

Klu dr pengalaman sy lah sis.. Anak first sy mkn kerang, hati ayam, hati lembu mcm2 lah siap susu xjuga naik smpi sy bersalin.. anak ke 2 HB sy makin teruk smpi sy kena mkn ubat 6 biji sehari 😵‍💫 makin besar bby makin drop smpi 6.7 HB sy 😅 ni sy preggy ke 3 tiap2 2minggu Check up HB low jew 😅 sy siap ckp “makin besar bby makin drop hb sy tue nurse percaya lah sbb ni bukan first time sy mengalami nya” nurse gelak jew 🤣 Sbb sy kenal badan sy 😅 dia degil xnk dgr ckp tuan dia 🙄 buat sy sakit jew dtg amik darah mkn itu ini xjuga naik HB tue.. Kadang hormon kita ganggu

12mo ago

Hahaha sy pun br jumpe nurse arinie Esok repeat amik ferritin nk kira sel darah merah Padahal 2minggu lepas dh buat 😅 Asyik tadah tgn jew skg Makin bby membesar makin drop HB sy skg 😅