Pati delima gulsan

Hai , siapa pernah try pati delima gulsan ok tak utk hb ? Hb sy sntiasa bawah 10 . Asyik kne marah je dgn nurse . Sy dah jaga makan apa smua . Makan apa yg nurse sarankan . Ada gula tak jus ni ? Sbb 28w nt sy kne mnum air gula . Takut pulak sangkut . Sy makan iberet + air sunquick . Tetap tak naik . Vit c pun sy makan . Buah jgn ckp ..mana buah org kata bole naik hb sy mkn . Harap ada yg sudi mjawab . Thankyou ! #seriusnanya #firstbaby #firstmom

33 Balas

Sy pernah drop juga hb klinik bagi zincofer tapi tak boleh masuk. so sy tukar dengan Iberet juga. Alhamdulillah naik tapi sepanjang sy ambil Iberet sy makan juga makanan lain2 untuk tambah darah. contohnya, daging, bayam, buah jambu, kerang, etc. apa sahaja makanan yg membantu untuk tambah darah dan dibenarkan makan sepanjang hamil saja sy ambil. Jambu tu boleh dikatakan sy buat snack hari2. Tp jgn makan sampai kembung perut nnt sakit lain pula 1 hal. 🤭 Alhamdulillah 2 kali appointment KK after tu darah sy maintain cantik. Mudahan check up next month ni hb sy masih cantik juga, aminnn. Semoga hb Puan juga bertambah baik yee. 😊

12mo ago

sy makan smua tu . tp tetap sama . ada 3 mggu tu sy mkn buah jambu je . skli cek 10.9 drop 9.7 . pdhal takde skip ubat . 3 mggu tu bayam, kerang smua sy mkn . aamiin . thankyou awak .