Overduee....

Hai, siapa ada pengalaman bersalin overduee? share sikit huhu.. #ingintahu #firstbaby #1stimemom

6 Balas

sy anak pertama overdue..Hari ke 3 wktu pagi sakit perut memulas mcm cirit birit..g toilet xde pn nak membuang..seharian jugak sakit memulas sampai pukul 10mlm mcmtu dtg contraction stgh jam sekali,lpstu 20minit skali Dan seterusnya..pukul 2pg contraction kuat baru g hsptl..smp hsptl doc chek dah bukak 5cm..mase sakit perut memulas tu xde turun ape2 tanda nak bersalin pn.

sya 11/10/2020 . tpi tkde tnde² nk bersalin skit pun tkde . prgi checkup mcm biasa . doc check air ketuban kurang . so refer ke hospital dh pkul 6 ptg . smpai sana cek jalan tgok dh 4cm . trus dorang pecah kan air ketuban . mula tu nk beranak normal . tgok jantung baby laju trus tukar baju tukar katil trus emergency ceazer . anak first jgk .

sy 5 hari overdue..sy sendiri gi serah diri ke hospital dgn alasan baby kurang gerak.doc check jantung anak, check jln apa dah buka 2cm..kena tahan wad esok paginya bersalin 😊

Sy ank ketiga overdue sminggu. Last2 induce jgk. Hehe. Alhamdulillah sakit kuat xlama. Induce dlm 11 pagi. Kul 1 start sakit. Sakit kuat lepas asar, nk dkat maghrib bersalin.

saya anak pertama overdue 5hari. 5hari tu keluar darah lendir dan ada sakit perut.

maaf puan sy tidak pnh mengalaminya..sy brsalin pd 34 minggu czer