Dah bersalin ke belum

Hai semua..siapa yang due awal bulan 11 tp msih belum ade tnda2 lgi..saya harini dh 39 mggu..masih x de ape tanda2 lgi..risau pulak kne paksa bersalin mggu depan..dah la sehari seblum dh kne tahan ward sbb gdm..

19 Balas

sy dah brsalin hrnie 1/11/2023,due sy 14/11/2023 tpi 38 weeks 1 hri dpt contracttion kuat jam 4 pagi ..jam 3 ptang selamat brsalin baby boy..sriau brsalin anak ktga Kali Ni ..Rahim kena korek smpai 10 Kali sbab darah beku..menangis xberairmati tahan skit tu🥲

Saya harini baru 37w 5d, pagi tadi keluar lendir and ada darah sikit and keluar air 3 kali tapi tak banyak keluar, so far sakit pinggang jee takda rasa sakit lain lagi tapi family dah start suruh bersediaaa 😭😭😭 doakannn sayaaaa 😭😭

11mo ago

Belum bersalin lagi sis masih dirumah hahahah family ada yang doctor dia kata tunggu rasa sakit and perhatikan gerakkan baby (if kurang baru ke hospital) Doakannn untuk saya ye! 😭

kalau takda apa2 tanda takde masalah pon selagi tak sampai due, tapi biasanya nurse akan check seminggu sekali sampai beranak, dah nak dekat due kena standby utk serahdiri ke hospital

11mo ago

kalau lebih tarikh due biasa doc Akan bgi msa seminggu jga utk brsalin..biasa utk mreka YG xde msalah kshtan kena bgi msa seminggu ..

sama. masih lagi false contraction. kadang sakit kuat setiap 5mnit- 10 mnit. lepas tu hilang. 😂 xsempat nak ke hospital sakit dh hilang. due 6/11

11mo ago

ntah² tu contraction betul kot..tp x prasan..saya baru ni contraction kejap² jugak..pi hospital tgok dah 2 cm bukaan bawah ni😂😂

sy hari ni genap 39 week, doc kata kalau x bersalin lg kne serah diri 7hb nt sbb gdm on dc, dah dapat surat admit...

11mo ago

sama kite..sye pon due 8/11.. 7/11 kne warded dh..adui la..tanda satu ape pon x de lgi..haha

Sama la sis . Dh penat buat semuaa tips tp xnk keluar jugaaaa. Semogaaaa ada tnda nt bersalin sbelum duee

11mo ago

wahh .. nak keelne cuci tndas jgak la mcm ni hahaha kot2 keluar tnda nak besalin x larat dah ni🤭selamat berpantang sis semoga mama n baby sihat2 selalu

38w2d takde tanda lagi. Baby pun xmasuk laluan lagi🤣 aduii la. Chances overdue mcm tinggi ni rasanya.

Sy edd 3/11 pun belum ada pape tanda.. huhu dah buat mcm2 dah.. doc bg sampai 9/11 klu x kena induce..

sya due 3/11..blum ad tnda lagii..rsau jugaa..anak no3 39w5d dah beranak..neii anak no4 lmbt plx..

Saya pun da 39w, mnggu dpn due.. tp belum ada tanda lagi, risau jugak.. takut overdue je

11mo ago

sama kite..risau jgk ni lgsung x de tanda lgi..mcm2 dh buat..squat,jalan itik..naik tangga..