Asam2

Hai semua, Saya nak tanya kandungan sy bru masuk 7minggu mcm tu kalau sy makan asam2 seperti dlm gambar ni ada pape effect tak..sy masih baru tak tahu..

Asam2
21 Balas

Orang kata kalau masa pregnant ibu kuat mkn asam nnt anak kena kuning lama.. Sy dulu xde teringin makan asam cuma ada makan jeruk buah pak ali je sikit2 nk hilangkan kempunan.. Alhamdulillah anak kuning x tinggi n berkurangan setelah seminggu dua mcm tu..

5y ago

Haaa seriuslah akk..kalau mcm tu sy nk stop la makan asam

Doc sy x galakkan mkn asam2 ni..pesan suh mkn mknn yg sehat2 masa pregnant ni..klu nak masam2 amik buah2an masam mcm oren ke..buah cranberries kering tu ke..yg asam2 cmni byk di awet dgn segala perasa ada jd x elok utk ibu n baby sbnrnya..

saya menandung yg dulu mmg ade stok asam kat rumah... pantang habis, segera ke jeruk pak ali... tp mengandung yg ni, suke naw manis²... roti canai pon nk cicah gula or susu pekat... sbb nk manis punya pasal... 😊

5y ago

Owh ok

Tada effect pun,sy dr preg ank1st sampailah berderet mkn ni juga.. lbh2 klu preg bb girl,mkin kuat mkn masam,semua jeruk2 nak mkn..lada lg jgn ckp,klu buli kunyah bgtu saja

Kandungan saya pun baru usia macam puan. Selalu loya so sentiasa kena ada spare jeruk asam gini dalam beg. Okay je nak buat hilang rasa tak sedap tekak hihi

Sy pon masa awl2 hamil mmg mkn asam ni sis,, buat hilang rasa mual2.. suami siap beli 1pkt yg besar lg.. bole je mkn tp dlm kuantiti yg skit je setiap hari..

5y ago

Sy teringin nk makan asam tu yg beli asam je

Klu nk lepas ngidam.blh.je.sis..mkn sikit..tp ms.sy ritu dh 2nd trismeter br berani mkn.. 😂tu pn husben bsing mrh xbg.mkn..kata xelok asam2 ni mkn

Saya masa mula2 dlu selalu mkn sbb nk hilangkan mual2. Ngan husband skali mengunyah asam 🤣. Kalau saja2 xmual tu xmkn sbb xberapa elok mkn byk.

5y ago

Hahahaha..xelok sgt yea baiklah sy xmkan bnyak sgt

Tak pernah makan asam masa mual2 dulu. Suami allergic betul dgn bau. Sekali dgn kita tempias. Teringin sgt nak makan 😂

5y ago

Hahaha sy suami yg muntah2

saya suka mkn asam kulit limau..masa tu x tay lagi pregnant..bila lps mkn je rasa loya..makan la sikit2..

5y ago

suami x bagi sangat sebab masin kan..