Baby baru 24hari,boleh ke campur BF dan susu FM??

Hai semua,saya ada soalan..anak saya baru 24hari,jenis kuat menyusu..kadang menyusu sejam Pon tak habis2 lagi..kadang sampai sakit lah bila menyusu badan. Saya ada pam susu badan juga,bagi anak minum. Sometime tak sempat nak pam..anak kerap terbangun sejam2..so terus BF..soalan saya,boleh ke saya selang2kan BF dan FM?

1 Balas

Saya hari ke-21 juga dari awal dia lahir saya ade je campur FM s-26 gold tu. awal tu mmg sehari bagi 4-5 kali juga la FM. Skrng ni je dah limitkan sehari sekali je bagi. Saya bagi slalu time malam FM tu sbab fm kenyang lama lagi baby jenis high need nak ngempeng je pastu asyik nak nyot2 tetek. Anak saya sama mcm sis asyik bngun nak susu badan kadang xsmpai sejam nak netek dah. Mmg tak sempat nak pam pun sbab baby slalu terjaga nak susu. Sehari dpt pam sekali je waktu pagi2 bngun tido tu sbab baby masi tido masa tu and breast dah penuh berat dah masatu terpaksa pam. Takde masalah pun nak BF and FM sis. Janji mental sis pun terjaga juga. Anak kerap bngun 24 jam nak Bf ni mental kena kuat juga sbnarnya sbab tido pun xckup🤣

5mo ago

lega dengar..saya ingat,saya je macam ni 😭 anak kita sama sis,betul mental kena kuat