period

Hai semua..nak tnya lepas gugur ni 1st period dtg memang agak lama drpd tempoh haid biasa kita x??tlg2 siapa ada pengalaman please

8 Balas

Kalau sy dlu... Lepas gugur 1st period sy 12hari sis .. Yg normal sblm ni period sy cuma 4-6hri jk...sy risau..terus jmpa dok.dok tu ckp hormon...

4y ago

Tme sis 1st period after gugur tu kuantiti period skit2 jak tau byk dlm tempoh 12hari tu??sy ada jua byk article smua ckp pasal hormon..kdg2 nk jua p jumpa doktor tnya sbb risau kan..

Kalau sy dlu lps 6 minggu miscrge bru dtg period.

4y ago

Mngkn sbb sy sllu trvel kot.... Lps tu ada angkt berat.... Kan kalau awal2 ni masi x kuat... So senang jatuh. Sis pula?

Sy dlm 42 hari after gugur bru dtg period...

4y ago

1st period after gugur bpe lama ya sis??

sy normal mcam biasa je 7hari sis

4y ago

Sori tnya sis..sis dah dua kali keguguran??sy ni bru yg 1st..tkut jua next pregnant jd lg benda sama..stres sgt..tme mengandung smpai gugur pun byk dpkir..kalo sy xda dcuci..doktor ckp dah bersih tp darah nifas pun keluar dlm tempoh 23 hari..lepas semingu dtg lah haid sdh..tp tkut jua sbb xpnh dtg haid gni lama..darah jer xda pun ketul darah keluar..

Selalu korang brapa lama ya??

Ikut hormon badan seseorg

4y ago

Kalo sis penah alami..sis brapa lama ya?

sy period mcm biasa

4y ago

thank u ♥️ selang dua bulan je sis 😊

Ye betul

4y ago

Wah..congratulation sis😍