Morning sickness dan gastrik

Hai semua..berapa lama mummy2 semua alami morning sickness dan alami tak gastrik yang teruk semasa pregnant?

12 Balas

Saya habis saja trimester pertama hilang suda gastrik dan morning sickness..1-3 bulan setengah kandungan saya tiba² alami gastrik yg teruk padahal anak² sebelum ni tiada pula,morning sickness pun baru kali ni dapat alami yang paling teruk pula tu,nak masuk penghujung kandungan 3bulan suda hilang tiba² tu gastrik dan morningSickness,Alhamdullilah sekarang sudah 21w2d..#Bakal anak ke3 selepas 6 tahun..

saya sampai Dalam 4 bulan macamtu. Makin selera. But Still ada mual . Gastrik depend. Ada minggu ok. Ada minggu tak. Rasa ya kena jaga makan dan jangan lewat makan.

Saya kena 3 bulan morning sickness terok , muntah sampai keluar acid perot . Berat badan sampai turun mendadak , alhamdulillah masok trimester ke 2 teros beransur pulih

Saya hari2 kena gastric dan muntah2/mual. Kandungan dah 11 weeks. Makan pun gastric tak makan lgi gastric.. Harap masuk 2nd trimester nnti OK lah😭

Alhamdulillah sy 2 week alami morning sickness. Kalau sy time awal2 pregnant kembung perut. Setiap mlm before sleep minun susu untk kurangkn kembung perut.😀

4y ago

Hi sis..sis mnum susu ape ye

Saya sampai sekarang dah masuk 3 bulan still mcm ada morning sickness. Tambah lagi dgn gastrik . Kadang mual sebab gastrik je banyak

Masuk 5 bulan tak ada dah.. Selera mkn dah ada semula. Mual sikit saja bila terlalu lapar sebb gistrik.

Saya masuk 18w dah elok sikit..morning sickness hilang slow². Jaga makan jangan skip.

13w dah slow..14w hilang terus alahan.. Alhamdulillah xada kne gastrik.. skrg da 17w..

Smpai 3 bulan. Tp xde morning sickness just gastric