Pil Perancang Menyebabkan Risiko Lambat Hamil

Hai semua! Adakah benar apabila anda mengambil pil perancang dalam jangka waktu lama, peluang untuk kembali hamil adalah tipis? Ini yang anda perlu tahu! https://my.theasianparent.com/pil-perancang-2/web-view

9 Balas

Saya 10 tahun makan pil.. Baru dua sebulan x mkn... Dah pregnant la.. Ingat kan dah x subur lagi.. Umur saya 40 skg.. 😊

Saya amik depo saya berhenti masa anak umur setahun lebih ..skng anak dah 3 tahun lbh bru pregnant baby kedua ... alhamdulillah

Saya ambil pil untuk tempoh 5tahun. Lepas tu stop dan sambung rancang sendiri lebih kurang 2tahun sebelum mengandung balik

Tak penah ambik perancang selama 8 tahun kawen somi xizin,rancang sendiri ja..

Sy ambil depo 2 tahun ..stop je terus preggy lagi

Saya berhenti setahun baru hamil balik,😊

Sya amik tp xmkan jgk

Bergantung

Tak