sakit tulang pinggul

hai semua sya first mum saya sedang mengandung 34 week nak tnya normal ke sakit tulang pinggul sebelah kiri dan rasa ngilu kalau nak berjalan sampai terkadang mcm nak jatuh perlu ke berjumpa dgn doktor?🥹 please tolong saya 🥲 sakit sgt terima kasih ibu ibu semua

4 Balas

saya pun ada masalah sama. tp sya ada history slip disc dgn hemangioma tulang belakang. tp sakit pinggul belah kiri tu doc cakap sbb cluneal nerve. so dari minggu lpas, doc bgi sya injection utk kurangkan radang kat saraf tu. stiap minggu buat sampai bersalin nanti. so far kurang sikit tapi injection tu mcm bthan bbrapa hari je lpstu sakit balik mcm sme je. mungkin sbb badan makin berat, saraf pun terhimpit. boleh consult dgn gynae mintak dorg arrange kan appointment jmp doc rehab ke atau ortho

samaaa bru kena semalam tgh jalan tiba2 macam terpelot pinggul kiri smpai skrg rasa. husb urut before sleep rasa lega skit lepastu esoknya bangun jdi balik 🥲

kita sama , 34week jgk. rasa mcm tekehel tulang pinggul kiri tu. bdiri duduk cangkung ngilu sakitttt 😅😅

Sakit sangat tu jumpa doktor ya. Dlm masa tu kerap buat senaman kegel