Pregnant setahun seorang

Hai semua .. sy nk tnye .. ad sape² x yg ad pnglmn pregnant setahun sorg ? Ank first sy umur setahun 1 bulan .. sy agak risau nurse atau dktr akn marh sebb tak jarak kehamilan ..

Pregnant setahun seorang
13 Balas

takpa.. dngar je apa nurse atau doc cakap.. tp jgn simpan dalam hati. anak tu rezeki Allah beri.. Allah tahu kemampuan dan keperluan kita. insya Allah apa yang Allah beri tu perkara yang terbaik buat awk sekeluarga. cumanya jgn skip check up atau ambil sikap sambil lewa masa tempoh kehamilan. jaga dengan sebaiknya. moga Allah mudahkan urusan mnguruskan rumah tangga, anak dan kandungan awak 😊😊😊

Alhamdulillah tahniah,rezeki dari Allah x pe jgn risau sgt,jaga kesihatan,jaga kandungan,biasa kalau x ada risiko doktor dengan nurse bising sbb x jarak kehamilan,badan x cukup rehat,tapi kalau sebelum ni czer ada risiko la..so jangan banyak fikir,selalu bersangka baik dan positive ok

kalau kene tegur dgn nurse @ doktor tu perkara biasa sis...dengar aje..dia tegur utk kebaikan kita..tp dah ditakdirkan rezeki tu datang cepat..bersyukur la sis...sy dlu pon mcm sis..anak sulung cukup 1tahun sy pregnant anak kedua...nurse tegur jgk..sy senyum aje...

kalo anak 1st jarak rapat dgn anak ke2 nurse xmarah..kan dh rezeki tp tggu time dh bersalin doktor akan tegur kalo boleh jarak 2tahun begitu..sbb saya sndri pregnant anak ke2 masa tu 1st bby saya bru je umur 5bulan😄

sy preg thun lps.... tpi ank mninggal dlm kndungan usia 7 bulan.. thun ni sy preg lg...sblm preg dktr sarankan utk jarak kndungan.... tpi dh Allah nk bg rezeki lg... dktr x ckp apa...

hehe sama lah saya.Anak saya first lahir Jan 2023 anak no dua lahir Dec 2023. Alhamdulillah dapat sepasang.Now plan nk rancang betul² X mau sangkut dah.😂

anak sy 1 thun 9 bln msa melqhirkan ank ke2.. nurse mmg dh pesan srh jarakkan kehamilan.. nurse mrh pun sy xksh.. sbb excited dgn baby ke2 😘😘

Anak saya dah 9bulan , sy pregnant 13week . Xpela anak tu rezeki Allah . Xpnduli je kat orang2 . Buat je pekak kn telinga ☺️

sy..ank bru 10bln skrg sy da pregy 16mggu..mula2 buat buku nurse membebel jgak..sy pekak kan tlinga je..

1y ago

sis nyusu badan ke formula ?

jangan pedulikan cakap dia org..kalau masih muda ne la kita mengandung..masih larat jaga