fibroid during pregnancy

hai semua. selepas 10tahun menanti, alhamdulillah akhirnya saya pregnant, now 11weeks. tapi detect ada fibroid pulak 9x10cm. ada x mommies di sini yang ada masalah yang sama semasa preggy? any tips yang boleh share supaya fibroid tu x membesar. doctor dh suggest surgery utk buang tapi saya takut risiko terhadap baby saya. thank you mommies semua..

1 Balas

saya pun baru nie scan ada nampak fibroid 4x5cm di bahagian atas.doc bgtau kalau fibroid tu mengganggu keadaan baby,baru akan operate..buat masa nie doc nak tengok dulu,sama ada fibroid tu makin membesar @ tidak..fibroid sis berada di atas @ sama kedudukan dengan baby ketika sis scan aritu?

3mo ago

sama kedudukan dengan baby... huhu... lagi 2 minggu akan jumpa doc pakar O&G and tgk perkembangan baby n fibroid.