Muntah darah

Hai semua saya preg 17 weeks, Normal ke kalau muntah berdarah saat ini? Perlu saya jumpa doctor?#pleasehelp #1stimemom #seriusnanya

6 Balas

Sis muntah darah tu byk ke? Mmg semua muntah darah ke atau sis muntah sisa makanan + darah? Kalau mmg muntah darah yg byk sampai terpancut keluar mulut kena pergi check up cepat2. Kalau muntah yg sisa makanan + darah yg x berapa byk, kemungkinan disebabkan byk kali muntah so kita punya saluran esophagus tu ada irritation atau inflammation. Senang cite saluran pemakanan kita tu berkemungkinan luka sikit. Mcm sy masa preggy really bad morning sickness, makan apa saja muntah, kadang2 muntah tu mmg ada fresh blood sikit sbb byk kali muntah kn, tekak sy pun jadi kering, tu yg ada darah skalk. Kalau sis muntah darah berlanjutan better check ke klinik. They will check thoroughly .

Kalau dh muntah smpai berdarah tu tak normal sis.. Segera pg hospital utk refer dr.

Refer doctor sis.. Jgn tangguh tangguhkn.

muntah berdarah tak normal

Perlu jumpa doktor

perlu