Keputihan

Hai semua. Saya nk tnya. Last month checkup sy ada bg tahu nurse sy ada masalah keputihan. Sy mmg ada masalah keputihan sebelum kahwin lagi. And alhamdulillah lepas kahwin sy bunting pelamin.. N keputihan tu makin gatal2. Last month doc dh ambil sample keputihan tu.. But smlm sy g checkup skali lagi, nurse kata result keputihan masih tk dapat dr HKL. So kna tggu lagi.. Before that doc ada bg ubat insert dkt bawah tu. Cuma after sy search n baca ada yg masuk kn ubat insert tu ada yg mngalami keguguran. Sy trus tk jd masukkan sbb sy awal pregnant dlu slalu berlaku pendarahan.. But bby still oke. Cuma sy ikhtiar skarang sapu VCO kat area vagina utk hilang kn keputihan sementara tggu result keputihan tu. Nurse kata kalau ada positif kuman baru on antibiotik. So, its oke klu sy still sapu VCO tu sbb lpas sapu tu rasa gatal tu kurang skit..

8 Balas

Doctor tolong masukkan ubat insert tu untuk saya, next day terus hilang keputihan mcm susu basi & gatal2 pon x de dh. Alhamdulillah elok je baby. Tapi lain orng lain kn, entahlh