Check bukaan berapa cm

Hai semua. Saya nak tanya. Kalau kita nak check bukaan dah berapa cm kena pergi hospital ke? Sebab saya dah 39w5d. Tapi still takde tanda2 nak bersalin lagi. #1stimemom

8 Balas

sya ank 1st & 2nd mmg over due .. slu bersalin 2@3hari sblm induced... dah dua kali sya buat cara ni tp berkesan utk saya laa , klu sis sya x jamin... Sblm tido (pastikn suami ada kt rumah & xtido lagi) , sya akan buat posisi senaman " sujud atas katil mcm solat tu & posisi kaki kangkang seluas mungkin" ... selepas tu dijamin x sampai 30 minit terus rasa contractions & terus angkut beg gi hosp. SELAMAT MENCUBA 🤗❣️

2y ago

boleh buat selagi x bersalin... ni salah satu senaman kagel .. senaman ni utk meregangkan & menenangkan otot palvik.. lagi satu dia bantu baby utk turun... sbb tu disarankan sis buat senaman ni time ada suami..