Ujian UPT Kabur dan tidak pasti dengan keputasan?

Hai semua. Saya ada buat ujian UPT pada sebelah malam. Sebelum waktu Isyak. Ujian menunjukkan 1 line. Pagi tadi sebelum subuh saya try lagi test saya dapat 2 line tetapi line kabur. Ada yang macam saya tak? Apa yang harus saya lakukan ya?

Ujian UPT Kabur dan tidak pasti dengan keputasan?
78 Balas

Sy dulu pon mcm ni sis, sy buat upt sebelom 4 hari tarikh period untuk mkn ubat tp bla test ada len dua satu kabur mcam sis ni n seminggu kemudian sy buat lg terang sikit tp sy mcm x percaya lps tu sy tggu tarikh period tp period x dtg so dlm 5 hri mcm tu sy test lg skli n nampak terang so sy ke klinik n nurse sah kan sy pregnant... So sis pon pregnant tu jgn buat kje berat ye awai kehamilan ni... Tahniah 😊jga elok2 rezeki dri allah... Sy pon dah menunggu hari klaw minggu dpn x brsalin lg 24 ni sy induce d sebbkan sy ada masalah jantung 😊

3y ago

Aamiin... Terima ksih sis nurul ain arif😊

Seronok kan bile nmpak 2 line.. walaupun samar2.. sy da 1 thun kawen.. tiap2 bln beli test kit.. ade sekali tu timbul samar2.. member soh test lagi 2 mggu.. lat bape hari period pon maii.. frust gak la.. sampai kne bahan ngan laki.. nanti lagi 2 mggu terang laa 2 line tu.. bln ni ade brownish kuar dlm 1 hari.. esok nyer takde.. test upt.. 2 line.. tapi kabur.. ni pic yg paling latest arini.. 5 week day 3..

4y ago

In shaa Allah..

dengan sya mula pkai alat cek UPT sis....macam nilah sampai kn sya tk ambil peduli dh bln januari....last skali sya deman panas satu minggu....pas tu payudara sya sakit sangat teramatlah sakit sis...pergi klnik doktor cek UPT positif dua kali doktor cek...dn scan nampak sangat comel....barulah sya kata....prgnatkah aku ny ckp dngn doktor....😇😇😇😇

3y ago

8 minggu msa tu sis......😇😇😇

Saya balik2 test upt untuk Confom kan mengandung atw tidak... Sebab period tidak on time dan ada pcos.... Kalu yang dapat result 2 line tapi satu kabur cuba try lagi buat... Tu result dari hari pertama hingga hari ke tujuh....

4y ago

Harap sy pon begitu.. Skrg sy punye macam yg awk punye upt hari 1st

ni saya punya.. sepatutnya 11.12 period,, tp tk period pun.. petang sblum asar saja test.. terus dpt line terang cmtu.. ttc 4y7m.. anak pertama.. bby iui.. doakan bby sy sihat ye.. dan selamat sehingga bersalin 🤗🤗

4y ago

sy dpt rasa mngndung slma 3 bulan je..baby mati dlm kandungan sbb x de degup jntung..buln 10 itu ari.. brharap ada rezeki sy ngndung lg..

Tgu lagi seminggu sis utk check upt lagi.. 1st kencing,.. jgn check setiap Hari... Takut result buat sis stress.... kena rilex & berserah.. & jaga pemakanan - boleh mkn folic acid & minum susu + madu .. utk lebih kuat.. aamiin..

Mcm +.. Sebaik nya nak buat upt ni time bangun subuh tu,waktu tu air kencing pure punya. So,boleh npk jelas n terang nnti. jgn buat time ptg atau mlm sebb air kencing da bcampur dgn mcm2 minuman kite mnum. Moga ada rezeki 😘

Hi , sy baru priot 11/8. Harini igt nak check subur, sekali kena kencing kotor sampai kecing campur warna merah coklat cair. Saja check upt & opk kul 8 tadi . Dedua double line pekat. Perlu jumpa doktor ke

4y ago

Lebih baik sis jumpa doktor

Kalau nk bagi yakin diri sendiri. Tunggu lagi 2 minggu test balik. Tak pun beli je kat shopee pregnancy test yang murah tu. Hari2 boleh test smpai terang. Xpuas hati jugak p la klinik buat ultrasound

Sy punye pon kabur. Takot evapline jee sbb blom tarikh period lg. Tengah tnggu due period ni. Hm moge ade laa rezeki sy bulan nie . Doakan sy ye. #ttc1y4m