nak minta pendapat

Hai semua. Saya 1st time pregnant. Baru 7w. Tapi alahan saya teruk muntah2 and cirit-birit sampai tak de apa dalam perut then take time nak makan itu pon puas pakse. Sometimes keluar balik lepas makan. Saya rasa tak de tenaga sampai nangis2 dekat husband sebab takut baby falam kandungan tak de energy nak besar?tadi baru buat buku nurse suruh makan nasi , makan tak berminyak and stop minum susu. But still tak boleh masuk jugak nasi. Makan pisang,biskut,kurma pon mual. Nak Tanya pendapat semua yang lebih berlengalaman apa patut saya buat. Saya tak pekara buruk berlaku pada pregnancy saya. Tapi saya tak boleh nak makan even perut lapar sangat?

1 Balas

Waktu saya pun teruk, sampai kena pi masuk air sebab muntah teruk. Sediakan biskut kering tepi katil. Setiap kali bangun tidur makan biskut. Try minum air yogurt, 100plus campur air masak. Jangan minum direct 100plus. Perut tak boleh kosong bila kosong lagi kerap muntah. Try lepas makan, makan benda manis

4y ago

insyaAllah saya akan cuba tq so much🤝😊