Normal atau tidak

Hai semua .. normal ke kalau kita mengandung tiada alahan? Masa saya mengandung anak first saya alami muntah muntah bila makan.. tak boleh bau masakan..

22 Balas

Normal. Sy xda alahan muntah pning mual. Cuma alahan asma teruk. Tp lps 4 bulan smua normal mcm biasa siap gi gym tau

normal. mcm sy, alhamdulillah both pregnancy xde alahan smpi sy bersalin. cuma sy ada sakit celah pelvik sahaja.

1y ago

kalau mcm sy awal. start hujung 1st tremister sampai nk dekat bersalin. lepas bersalin mmg hilang. tanya doctor tmpt sy checkup ckp normal. mmg xbg apa2 ubat termasok ubat kalsium. dia kata kalau nk ubat thn sakit dia boleh bg. tu pon panadol biasa sahaja. doctor ubat sapu ja. mcm myk pns tp bentuk cream

normal tu sis...sy Dr Mula khamilan smpai sekarang dh 33w xda muntah2...rasa seronok pula x mglami sbrg alahan

samalah sy pun masa anak pertama teruk mabuk, tak lalu dgn nasi. yg kedua ni mcm relak je 😂😂😂

yg sulung girl ke boy sis? sbb mase sy pregnant baby boy , xde alahan cuma rse nk muntah atas2.mknn je😂

1y ago

Yang sulung girl🥰 tu laa kadang risau yang kali ni okay pula boleh makan makan tanpa keluar balik😅

normal.... and its normal to be curios too... sy 1st pregnancy skrng 24 week.. makan ja kerja..

sy new mom. pn xda alahan. skrg ni tgh tnggu hari je nk bersalin. doakn sy ye 🥰

normal. saya takde alahan dari mula pregnant sampai dh 31weeks skrg 😊

Normal sis, bahagia sngy xde alahan.. 2nd preggy xde alahan happy betul.

1y ago

Aien: 2nd preggy anak lelaki sis.. Xde alahan, bersalin senang.. Jaga senang.. Dh besar lain pulak dugaan nya😅..

normal sis, sya 2 kali pregnant tiada alahan.. dua2pun perempuan..