Muntah2 bila mkn tu normal ke?

Hai semua, nk tanye sy dpt alahan mabuk yg agak teruk, x leh bau mkanan, org masak semua pening kepala jdi loya, skrg time petang je bila mkn mcm xnk hadam, masuk waktu magrib ke mlm kompom muntah, lps munta perut jadi pedih, kdg confius lapar ke atau apa yg x kena..tapi waktu mkn siang kebanyakan ok je, xde yg kluar semula. Normal ke gitu? Atau perlu ke sy ke hospital? Suami risau tgk sy lemah je bila muntah.. #firstbaby #ingintahu

10 Balas

Hi mommy. Saya pernah dengar ada orang alahan sampai tak boleh pergi pasar la. Tak boleh bau makanan. Kalau dah sampai lemah sangat sampai tak larat sebaiknya mommy pergi check. Sebab saya tak pernah lalui alahan sampai muntah jadi lemah begitu. Pernah muntah juga tapi hanya berlaku apabila gosok gigi sahaja. Lain orang lain alahan nya juga.