Tidak boleh duduk tegak sebab sakit punggung

Hai semua nak tnya .. saya baru bersalin secara normal dan nie Hari ke 10 saya berpatang.. saya masih tidak dapat duduk secara normal mesti kena duduk senget sbb bahagian punggung sakit bila nak duduk tegak gitu..ada tak ibu² yang pernah mengalami situasi yg sama seperti saya?adakah ia normal?#firstmom #ingintahu

18 Balas

normal. sis berurut awal² nak betulkan urat selepas bersalin. saya dulu tahan 3 minggu sakit. lepas mengurut 5-6 kali baru rasa lega. tambahan kita trauma lagi nak duduk asyik fikir kat bawah tu macam mana. yang penting, duduk atas kerusi atau lunjurkan kaki, jangan bersila atau bersimpuh dalam pantang.