Tidak boleh duduk tegak sebab sakit punggung

Hai semua nak tnya .. saya baru bersalin secara normal dan nie Hari ke 10 saya berpatang.. saya masih tidak dapat duduk secara normal mesti kena duduk senget sbb bahagian punggung sakit bila nak duduk tegak gitu..ada tak ibu² yang pernah mengalami situasi yg sama seperti saya?adakah ia normal?#firstmom #ingintahu

18 Balas

dlu saya duduk senget2 sbb jahit lukaa ktnbawah brublagi mungkin luka kt bawah dkt2 gn buntut memng cmntu

normal. saya dah sebulan lebih ni pun masih sakit punggung kalau duduk atau baring terlentang

Kalau jahit banyak. Susah nak duduk boleh beli bantal donat. Memg membantu tau.

saye pun anak pertama macamtu. 2 week baru boleh duduk betul and tegak 🥺

sakit punggung sbb jahitan ke mcm mna sis? sis dlu sbb Luka epi tu... 🥴

1y ago

sis beli bantal donut tu.. membantu jgk la. sye dlu mse ank first pun cmtu. sbb Luka jahitan tu besar so smpai ke punggung. hm Mmg azab stress nak settle baby pun ssh 🥴

normal tu..sy dah bersalin 2bulan lebih pun masih sakit celah kangkang..

4mo ago

sekarang awak da okay ke?

sakit kat tulang ekor ke sis

Awak kena jahit banyak ke?

1y ago

iye..yg saya tau Dr bagitau masa jahit dia jahit luar nn dalam..pastu saya kena jahit dua Kali...sbb Kali pertama ada luka yg tak dijahit Dan jahitan ada yg tak betul..sbb Dr kedua bagitau dia nak betulkan jahitan..