Tidak boleh duduk tegak sebab sakit punggung

Hai semua nak tnya .. saya baru bersalin secara normal dan nie Hari ke 10 saya berpatang.. saya masih tidak dapat duduk secara normal mesti kena duduk senget sbb bahagian punggung sakit bila nak duduk tegak gitu..ada tak ibu² yang pernah mengalami situasi yg sama seperti saya?adakah ia normal?#firstmom #ingintahu

18 Balas

normal. sebab kita takut2 dgn luka jahit. lagi 1 sebab kita duduk susu kan baby membongkok. masa berurut mintak bidan tekan punggung. baring tegak. habis pantang rajin kan buat renggangan.

1y ago

saya dah ari ke 12 berpatang tanpa baby sbb baby masih kena tahan ward..jadi saya masih blom nyusukan baby..masa berurut aritu ada tekan juga punggung...sakit sangat²..sbb saya aritu 2 Kali Dr jahit...sbb Kali pertama Dr jahit tak betul Dan ada Luka yg tak dijahit..