Selalu masuk angin

Hai semua. Nak tanya time preggy memang biasa ke masuk angin? Bole share sikit tak?

2 Balas

Normal, bloated mmg salah satu perkara yg terjadi sewaktu pregnant. Scientifically bila pregnant, digestion kita slow sbb hormon progesterone tinggi. Bila digestion slow, angin/gas sempat built up dlm usus sbb mknn lmbt digest jd ruang usus kosong. Sbb tu kita digalak kn mkn dlm kuantiti yg sedikit tp kerap, supaya perut x tunggu mknn bnyk2 utk hadam sekaligus 😁