Selalu masuk angin

Hai semua. Nak tanya time preggy memang biasa ke masuk angin? Bole share sikit tak?

2 Balas

Normal, bloated mmg salah satu perkara yg terjadi sewaktu pregnant. Scientifically bila pregnant, digestion kita slow sbb hormon progesterone tinggi. Bila digestion slow, angin/gas sempat built up dlm usus sbb mknn lmbt digest jd ruang usus kosong. Sbb tu kita digalak kn mkn dlm kuantiti yg sedikit tp kerap, supaya perut x tunggu mknn bnyk2 utk hadam sekaligus 😁

Normal sis, saya skrg makan on time je, tapi kadang tu mmg smpai muntah2 jugak, tu belum dia sakit tngh blkang, mcm angin tak lepas, trpksa srh hsbnd picit kan, bru la boleh nak lena ka ap

1y ago

Normal kot kan kalau prgnant,hehe