Makan cendawan

Hai semua ? nak tanya. Saya pregnant 8 week. Ni first time saya pregnant. Banyak benda yang saya tak tahu. Boleh tak saya makan cendawan goreng ya? Cendawan enoki nama dia ?

2 Balas

Semasa saya disahkan hamil oleh doctor tentang betulke k8ta tak boleh makan ikan kembung n ada la beberapa mknn lain yg sy google bahaya utk makan. The doctor said. Kita jgn paranoid. Makan je cuma jgn la byk. Doctor ckp. Klu ikutkan kulit kqyu manis pun boleh menyebabkn cancer. Tp long term dan pengambilan secara berlebihan. Even nenas, its okay as long as bukan makan seguni. Senang kata doctor tak bg kit paranoid sgt smp mindset kita tu mcm tolak benda jd haram. Haram means sikit pun tak boleh. Klu nenas atas pizza tu boleh je mkn. Cuma jgn mkn nenas sebiji setiap hari. Sekadar perkongsian. Boleh youtube search doctor emelda slaah sorg pakar talk dia best😊

5y ago

Kann... Betul tu.. InsyaAllah,, terima kasih atas info! 😊😇

Boleh, asalkan dh masak..

5y ago

Baik2.. Terima kasih bnyk ya.. 😇