ZUMBA

Hai semua .. Nak tanya pendapat jelah .. Klu awl2 pregnant ni boleh tak kalau nak join zumba ? Memudaratkan tak untuk kandungan ? #7weeks

5 Balas

Sya dari 4w naik gunung kinbalu, ikut run smpai usia kndungan nk msuk 4bulan.. join zumba dan strong zumba smpai usia kndungan 34w..dah msum 35w dan 36w sy stop zumba..rasa xlarat..just main bola gym n jalan2 kat trdmil je..jnji ada bersenam..boring xbsenam..dah biasa kot..

Depend pada body memasing rasanya.saya alhamdullilah Zumba sehingga 31 weeks.

Lbh baik jgn sis,sbb msih di awal kehamilan kqn..takut t trun drh

Depend pd body msing2...klau sy la..sy xbuat kot..sbb awl lg..fragile org kata..so kndungn kli ni sy lbih bjga2..sbb takut n ont dah bsdih bila kgguran..

Kalau tak biasa lasak baik jangan kot. Senam yang ringan2 je dulu 😅