Terus akan induce atau akan d pantau dulu

Hai semua nak tanya ni .. 24hb ni saya serah diri dah bersalin sbb gdm nak tanya masa tu kita akan terus d suruh bersalin atau akan d pantau dulu .. akan d induce trus atau mcmna .

2 Balas

Induce terus tp ada dia check dulu ada bukaan ke tak. Kalau ada bukaan dia akan bg ms utk ke 4cm.. kalau dh 4cm dia xkn induce dh n tunggu je smpai 10cm. Mcm sy dulu dh 3cm, doc ckp kalau esok pagi belum 4cm dia nk induce tp tgh mlm sy dh 5cm so takyah induce

tgk pd kdaan sis. mcm sye ptg hri yg kne serah diri tu doktor xdek wat pape pun. just chck ctg baby je. esoknya bru start induce and chck bukaan.