demam sewaktu hamil

Hai semua. Nak tanya la klau badan kerap demam n lesu tu normal ke?

7 Balas

demam tu normal. tapi sis kena jaga jangan bagi teruk sangat sbb demam yang teruk pun boleh effect baby. saya kalau temperature teruk sikit and dah start pening kepala, saya pakai kool fever. alhamdulillah still manageable. saya dapat ubat dari doc tapi tak berani makan takut dia effect baby.

demam(suhu 38c keatas) bahaya semasa hamil, takut ada jangkitan kuman dlm darah,akan effect pada kandungan. klu rasa badan panas² suam tu(selagi x cecah 38c)normal je.

Sama la saya pun sng dpt demam, lps raya sekali package demam, selsema dan batuk, mmg seksa, pergi klinik swasta dr just bg ubat

Normal sis. Saya demam teruk juga dulu, sekali dengan selesama dan batuk. Sis dah berapa weeks?

boleh baca artikel ini sis. https://my.theasianparent.com/demam-ketika-hamil-panadol

Demam waktu hamil agak bahaya sebenarnya. Klu suhu tinggi sgt boleh cek pada dr

Ada org yg mcm tu. Bykkan rehat n senaman jg