Fries dan Nuggets

Hai semua. Nak tanya, boleh ke ibu mengandung makan fries dan chicken tempura nugget? Maaflah saya serba takut-takut sebab ini kandungan anak pertama. 🤗

10 Balas

Boleh makan. Tapi x recommended. sbb process food ni xbagus even time xmengandung pn kite tahu process food ni mmg xbagus.xde khasiat utk bdn. kalau mengidam or mmg xde food lain boleh je mkn. cume kurangkn la dose nye. n ambil sekali skale je. jgn jd kn as mknn harian. better ambil byk buah2 time preggy ni. bagus utk tumbesaran bby juge.bby sihat n cerdik InsyaAllah. protein, carbo, fiber jgn lue juge.ckupkn meal keperluan tu

9mo ago

baik. terima kasih yaa untuk info dan nasihat. 🤗

Saya masa pregnant makanan2 macam ni jela yang mampu telan masa first trimester 😌 nugget, burger, sosej, megi. Makan nasi muntah saje. Minta pendapat dr, dr tak galakkan tapi tak juga halang. Dr kata makan jelah apa yang boleh makan asalkan kangan biar perut kosong. 😃

klu nak ikutkn process food nie memg x elok... x kisah la preggy ke x.. tp sye mkn je.. kdg lapar tp mls nk msk yg berat2 kn? selang kan la nuggets n fries dgn karipap/samosa ke.. pau/mantao ke..

boleh asalkan jgn berlebihan. sy dulu awal trimester, xde selera nak makan. so, sy mkn je apa yg ada. tp berpada2 la. kalau hari2 mkn, mmg tak digalakkan.

saya makan jee kadang bosan dah taktau nak mkn apa boring² goreng nugget . sbb mmg ada jee stok dlm fridge tp bukan lah setiap hari

Boleh je tapi tak berlebihan. Masa saya mabuk teruk dulu saya makan nugget dgn fries je

inshaAllah boleh makan tp bukan hari2. sy pun makn juga kongsi dgn anak2. buat2 rasa.

boleh makan. cuma jgn la mkn secara berlebihan

9mo ago

baik baik. terima kasih yaa 🤗

saya makan je bila teringin

.