Bengkak kaki

Hai semua. Nak tanya betul ke org cakap kalau dah start bengkak kaki taklama lagi nak bersalin? Sekarang baru 33mnggu takut pulak rasa due bulan depan 😅

Bengkak kaki
22 Balas

saya 34 minggu sekarang kaki bengkak xmau surut2 dah.. sebelum ni masa trimester ke 2 ada jugak kaki bengkak tp on off.. trimester 3 ni mmg xmau surut, kalau surut pun sikit n sekejap je lpstu bengkak mcm belon tp mujur tak sakit bila berjalan so xdelah mengganggu sgt bila tgh kerja.. dgr jugak org ckp kalau bengkak tu mcm dah tak lama tp saya mmg tak lama dh pun In Shaa Allah 37 mggu mmg kene bersalin jugak sebab pregnant twins

sy pernah kena mcm ni seminggu bengkak. sy pakai compression socks, boleh beli dkt farmasi. pakai tiap2 malam sebelum nak tidur, alhamdulillah bengkak surut. btw sy kena masatu 26weeks. sekarang kalau kaki rasa nak start membengkak, cepat2 sy pakai compression socks

Wah yeke ? X penah dgr pulak. Kalau betul sukenye sy, baru start bengkak kaki 35w. Sempat lg la ni seminggu lebih lg nk masuk full term .. sy nk bersalin awal. Cuma klu fikir balik, mcm xde kaitan je bengkak kaki dgn bersalin awl 😅

4mo ago

kalau ikut pengalaman sy memang betul. cuma yg kalau betul nak dekat bersalin tu jenis bengkak yg tak surut surut walaupun dah urut kaki dah tinggikan kaki masa tidur. bangun pagi esok masih lagi bengkak walaupun belum banyak jalan. ha tu ye nak bersalin sangat dah tu 😂

anak 1st,ad 3 4 kali bengkak kaki,pk mungkin sbb kje dok jln sana,sini...skrg baby ke2,dr awl pregnant smpai skrg 37week,xpenah bengkak kaki..mgkin sbb dok umah jln x sekerap mcm waktu bekerja anak 1st..

saya bukan setakat kaki yg bengkak..naik ke paha bengkaknya..dah mcm batang pisang nengoknye..stright je..jd terik smacam..nk cangkung..mmg x boleh la..dah duduk besila..punya la azab nk bgn..

sama lah dgn saya duduk ka,berdiri ka sma ja ttp bengkak..36w2d dh skrg ni..tya misi knp bgkak mcm tu..misi ckp nk dkt due dh..moga di permudahkan urusan kita semua bersalin ya.Aamiin Ya Mujib.

xjugak..sy start bengkak mase msuk 4bulan lgi..klau bnyak brjaln bnyak brdiri kaki jadi bngkak,kne dduk rehat bnyak rilex bru surut bngkak..smpai la skng sy dh nk masuk 36week

Hai sis.. sama la kita sis.. esok sya masuk 33w start sdh bengkak kaki brpa Hari nie.. harap2 Kita smpi duedate Kan.. semoga urusan bersalin Kita dimudahkan.Aamiin

xjgk sis..ade je yg bgkak awl.tdur kena tggikn kaki.tp klau sy sndri bgkak kaki mlm terakhir sblm bsalin.mlm tu bgkak ,pgi esk kuar tnda.ptg dh slmt bsalin hehe

Kalau saya pulak kaki start bengkak masa 6 bulan tak pernah surut walau sehari. sekarang 36 week lagi tambah bengkak. Nak melangkah pun siksa 🥺🥺