Pregnant And Fibroid

Hai Semua. Nak Tanya Ada Ke Yg Pregnant And Ada Fibroid Sekali?

7 Balas

Sy ada sis.. 2 luar rahim. Mcm sy fibroid dah berdarah. High chances utk baby prem. Kena jaga makan. Jgn makan/minum soya dan kandungan soya, ayam, daging, brokoli, oats, buah delima semua. Boleh try Google. Semua makanan ni boleh buat fibroid besar. Kalau boleh bed rest je la. Jgn byk bergerak dan travel kerap sgt

Yup.. Sy ada.. Fibroid kat luar rahim.. Before btol2 kat laluan baby nk kuar.. Doc bgtaw x bole bersalin normal.. Kene czer.. La ni da 27 mgu scan fibroid da naik keatas skit.. Laluan baby nak kuar da ada da.. Hrp boleh la bersalin normal nnt..

Sy ada.. Redha n tawakal utk kandungan sihat n dpermudahkn bersalin nanti, wlupn berisiko utk czer kte cuba dlu utk kelahiran normal nnti kalau boleh😅

Saya doktor scan ada fibroid. So selasa ni nak confirm scan. Harap2 bukan fibroid.

sy sis.. jadi redha aje.. still refer ngn pakar

Yup ada..tp diluar rahim

4y ago

Sy pula fibroid di atas rahim..so x menggangu laluan..haritu doc ada scan tp xada ckap apa2..munkin tiada apa yg perlu dirisaukan..cuma skrg ni sy dpt rasa sedikit bonjol je di perut🤣🤣

Kak ipar saya